• Home

Werken aan de ideale pelgrimswegen

Projectcafés leveren heel wat nuttige informatie op

Tijdens de projectcafés in oktober en november 2018 brachten we samen met de deelnemers de pelgrimswegen in kaart. Met pennen, stiften en stickers gingen we aan de slag op de topografische kaart. We vroegen de plaatselijke enthousiastelingen om hun route naar Scherpenheuvel op kaart te zetten en de interessante plaatsen onderweg, van kapelletjes over mooie uitzichten tot cafés, aan te geven. De aanwezigen kregen ook de kans om eventuele knelpunten op hun route aan te duiden en waar ze mogelijke kansen zien.

We gaan nu aan de slag om de meest ideale pelgrimsroutes uit te werken aan de hand van de output van de projectcafés, in combinatie met historisch kaartmateriaal, de inventarissen van de trage wegen, bestaande wandelroutes en onderzoek ter plaatse. Daarna gaan we deze routes testen op hun belevingswaarde zodat iedereen zal kunnen genieten van de pelgrimswegen naar Scherpenheuvel. Hiervoor werken we een methodiek uit met bijhorend invulsjabloon. Heb je interesse om mee te werken en om binnenkort zelf op pad te gaan met dit invulsjabloon? Neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 016 28 42 27.

 Langs pelgrimswegen naar Scherpenheuvel is een project van Interleuven dat wordt gerealiseerd in samenwerking met de volgende partners:
 
Interleuven IGO Trage wegen Scherpenheuvel Bedevaartsoord Scherpenheuvel