• Home

Projectcafés in het najaar

In oktober en november vinden er projectcafés voor het project 'Langs pelgrimswegen naar Scherpenheuvel' plaats. Om het netwerk van oude bedevaartwegen terug herkenbaar te maken en het bijhorende erfgoed te ontsluiten in een online databank, hebben we jullie hulp nodig.

Tijdens het projectcafé gaan we in kleine groepjes aan de slag met kaartmateriaal. Op tafel leggen wij meerdere kopieën van een topografische kaart waarop wij samen met jullie de verschillende routes die jullie gebruiken, aanduiden en bediscussiëren. We zijn benieuwd naar jullie wegen naar Scherpenheuvel, interessante plaatsen onderweg, eventuele knelpunten, andere wandelpaden in de buurt, …

Te voet naar Scherpenheuvel betekent meer dan mooie wandelpaden alleen. Er zijn ook de verhalen en anekdotes, de bedevaartvaantjes, foto’s, medailles, vlaggen, beelden, kaarsen, …  Dit bijhorende erfgoed raakt evenwel meer en meer in de vergetelheid. Daarom zijn wij ook op zoek naar al die belevingen en voorwerpen die een link hebben met de bedevaart naar Scherpenheuvel. Kijk eens op zolder, bij je (groot)ouders in de kast of in het archief van jullie vereniging. Breng je voorwerp mee naar het projectcafé op 17 oktober. Daar worden de eerste voorwerpen gedigitaliseerd. Uiteraard krijg je jouw voorwerp terug mee naar huis.

Iedereen is welkom!

Data en locaties

  • Kortenaken: 8 oktober, zaal ‘t Dorp
  • Landen: 17 oktober, stadhuis
  • Tremelo: 24 oktober, Lindezaal
  • Diest: 6 november, stadhuis
  • Herselt: 12 november, VTC de Mixx

Het projectcafé start telkens om 20 uur.

 Langs pelgrimswegen naar Scherpenheuvel is een project van Interleuven dat wordt gerealiseerd in samenwerking met de volgende partners:
 
Interleuven IGO Trage wegen Scherpenheuvel zichem logo Bedevaartsoord Scherpenheuvel