• Home

Zin om mee te doen?

‘Langs pelgrimswegen naar Scherpenheuvel’ wil de bedevaartwegen naar Scherpenheuvel opnieuw herkenbaar maken. Het verzamelen van informatie (verhalen, objecten, …) van bedevaarders, wandelaars, verenigingen, … die te voet naar Scherpenheuvel gaan én de medewerking van geëngageerde vrijwilligers zijn hierbij essentieel. Het project is dan ook VAN EN VOOR IEDEREEN. Wil je graag je steentje bijdragen? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.als gemotiveerde vrijwilliger en schrijf samen met ons de geschiedenis van de pelgrimswegen naar Scherpenheuvel.

Wij zijn op zoek naar:

  • Tafelverantwoordelijken
    Op de projectcafés in het najaar verdelen we de aanwezigen in kleine groepjes. Per tafel gaan we aan de slag met kaarten. Je begeleidt telkens één groepje mensen en vraagt hen naar bestaande routes, knelpunten, interessante en mooie plaatsen onderweg, andere wandelwegen in de buurt, ... We geven je hiervoor een opleiding in september 2018. De projectcafés vinden plaats in 5 verschillende gemeenten in de maanden oktober en november. Kijk in onze kalender voor de data en locaties.

  • Erfgoedmedewerkers
    Je helpt met het scannen of fotograferen van erfgoedobjecten en/of met het invoeren van deze gegevens in Erfgoedplus. Ook hiervoor krijg je een opleiding in september 2018. Je hebt er wel een basiskennis werken met een computer voor nodig.

Heb je interesse om vrijwilliger te worden? Laat ons dan weten waarmee je graag wil helpen en of je overdag vrij bent of enkel ’s avonds. Je kan mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bellen op 0491 92 93 88. Heb je toch nog vragen of twijfels? Aarzel ook dan niet om contact te nemen.

Ken je nog andere mensen die interesse kunnen hebben? Bezorg hen dan zeker deze informatie.

 Langs pelgrimswegen naar Scherpenheuvel is een project van Interleuven dat wordt gerealiseerd in samenwerking met de volgende partners:
 
Interleuven IGO Trage wegen Scherpenheuvel zichem logo Bedevaartsoord Scherpenheuvel